Stand-up-tegning – visuel facilitering

 Jeg tilbyder visuel facilitering og stand-up-tegning med et glimt i øjet

Jeg tegner, mens I holder jeres møder, workshops og præsentationer – jeres processer bliver løbende illustreret, og tegningerne hænger som friser på vægen, de danner både i pauserne og mod slutningen af jeres event grobund for diskussioner og hjælper til at sætte fakler op ved det, der fik betydning på mødet. Efterfølgende kan I vende tilbage til tegningerne, som fastholder vigtige pointer fra workshops og oplæg og dermed bevarer og vedligeholder de resultater, I kom frem til. Jeg tilbyder altså både stand-up-tegning, visuel facilitering og et samarbejde om at illustrere de vigtigste pointer.

Facilitering er teknikker, der skal gøre det lettere for en gruppe mennesker at udrette noget, Visuel facilitering er facilitering med tegninger – det er en måde at bruge tegninger til at kommunikere, tydeliggøre og huske fra møder, konferencer og workshops.

Værdier toner tydeligere frem, processer bliver mere overskuelige, og kreativiteten blomstrer, når billeder supplerer tekst og tale. En præsentation suppleres med tegninger og skitser, når der holdes oplæg, og når processer udvikles og forankres.

»Processen bliver bedre, når du også tænker visuelt, fordi du aktiverer flere dele af hjernen. Ydermere kan du bedre fastholde visioner og ideer, når de får et grafisk udtryk,« siger Civilingeniør Peter Bagger afdelingsleder for Business Consulting under Project Execution i IT & Corporate Development hos Novo Nordisk.

Mennesker er gode til at huske i billeder og historier. Særligt når man arbejder med videntunge virksomheder, er det oplagt at bruge billeder – at skabe fælles metaforer er at gøre processor og begreber til noget hånOMGrafFasdgribeligt, som vi kan lege med, og den funktion har tegningen i en lærings- eller udviklingssituation.

Med en virksomhedsleders ord: »Folk er trætte af powerpoint-slides med en masse tekst, som de bagefter umuligt kan huske, og som oplægsholderen måske endda står og læser op af, fordi han ikke selv har helt styr på pointerne og derfor er bange for at glemme noget. Billeder, derimod, har et simpelt budskab, som gør det nemt at huske.« Lars Fruergaard Jørgensen Novo Nordisk til Ingeniøren.

Kunder: HOFOR, Ældresagen, Novo Nordisk, Dansk Journalistforbund, Capital of Children (LEGO), Delta, Københavns Kommune byplan kontor, Wemind  m.fl.

Du siger det – jeg tegner det. Ring og få et tilbud: +45 2126 5214