Charlie

Danske Bladtegnere: I sorg over kollegerne i Frankrig

Det er med stor sorg og vemod, at Danske Bladtegnere har modtaget nyheden om tragedien på den franske ugeavis Charlie Hebdo. Der er tale om drab på gode kolleger, og der er tale om et angreb på en institution i fransk og europæisk kultur, og Danske Bladtegnere tager på det kraftigste afstand.
”Det er mindre end 2 måneder siden, at vi havde besøg på Dansk Journalistforbunds Fagfestival af ”Tignous” – Bernhard Verlhac – som er blandt de myrdede satiretegnere fra Charlie Hebdo,” siger Lars Refn, formand for Danske Bladtegnere.
”Derfor berører det naturligvis os alle rigtig dybt. Angrebet er ikke på en enkelt tegner, men er et samlet overgreb på en institution, der udfordrede ytringsfriheden ved at gå til grænsen – sådan som satiretegnere altid har gjort og altid vil gøre.”
Angrebet på demokratiet og ytringsfriheden kan og bør ikke tolereres, understreger formand Lars Refn. Derfor vil han og de øvrige medlemmer i den kommende tid ære de afdøde kolleger i Frankrig ved at deltage i debatter og tilkendegive modstand mod det bestialske overgreb.
Danske Bladtegnere er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund, og Lars Refn er deres formand.

 

Tegning bragt i det franske politiske magasin Marianne, Tekst på tegningen: Måske skulle jeg lærer at tegne!