Lam i roe

Her er en god hovedret til en lille doubleturnering med fire hold. Sæt maden over, og lad retten simre under de første kampe. Spis og drik og gå så til anden runde, og bemærk hvordan god mad & drikke påvirker ens spil.

En lammekølle på ikke under 2 1/2 kg – få slagteren til at save den ud i store stykker på 4-6 cm på hver led.
Lad endelig ben og brusk komme med i retten.
6 fed hvidløg
2 majroer
4 store løg
2 bundter persille
1/2 kg. hvide bønner
1 fl. sød cidre bouché
2 knivspids cayennepeber
lidt salt, smør og olivenolie

De hvide bønner har stået i blød natten over og koges nu møre (en lille halv time). Hvidløgene hakkes fint, og løgene skæres i både, begge slags løg steges i halvt smør og halvt olivenolie, til løgene er gennemsigtige. Kødstykkerne brunes, og cideren hældes over, cayennepeberet tilsættes, og det hele koges i 1 1/2 time, hvorefter bønnerne, majroerne, der er skåret i tern, tilsættes og retten koges yderligere ca. 1/2 time. Du kan jo lige servere et glas pastis imens. Lige før servering smides den finthakkede persille i – smag til med salt.
Serveres med gnocchi (pasta tilberedt af kartoffelmos) eller hvide kogte kartofler og groft brød. Det kan være en god idé at drikke cidretil, men drik den rå – brut, den er tør og smager bedre til maden end den søde, du smed i maden.

 PETvin