På nettet fra starten

“Fagbladet Ingeniøren var Danmarks første medie på internettet. www.ingenioren.dk eller (senere blot ing.dk) gik i luften i begyndelsen af december 1994 med nyheder, annoncer og anbefaling af andre websteder.

Sitet kom med på UNI-C’s (Danmarks it-center for uddannelse og forskning) liste over webservere i Danmark, som på det tidspunkt blot talte et mindre antal servere, der primært var placeret på forskningsinstitutioner.

Grafikken til første udgave af Ingeniørens site var leveret af Lars Refn, fagbladets faste illustrator og grafiker. Blandt de grafiske elementer på websiden var et ”tilbage til”-element, som viste pegefinger og langemand på spadseretur mod venstre.

I 1994 var der stadig meget begrænsede muligheder for at arbejde med sitets design, der primært bestod af sort skrift og blå link på en grå (eller hvid) baggrund, og som mest af alt mindede om indholdsfortegnelsen i en bog.

I foråret 1995 lancerede Ingeniøren et af de første webbaserede debatsystemer overhovedet. Det var udviklet i samarbejde med en RUC-studerende, Peter Speck, der var blevet kendt for sin udvikling af Nuntius, en Macintosh NNTP-nyhedslæser. Debatsystemet fungerede også som CMS-system og var i brug hos ingenioeren.dk i næsten fem år.”

Jeg har ledt efter de oprindelige ikonner, men jeg har nok ikke selv gemt dem.

Tagged: